Neem afscheid van ongewenst vet met cryolipolyse

Neem afscheid van ongewenst vet met cryolipolyse

Heb jij last van hardnekkig vet en heb je tevergeefs van alles en nog wat uitgeprobeerd om er afscheid van te kunnen nemen? Ben je ten einde raad en lijkt een operatie de laatste oplossing, maar kijk je er toch tegenop? Dan wordt het nu hoogstens tijd dat je kennis maakt met cryolipolyse: de effectieve en veilige methode om vet te verwijderen zonder operatie!

Ben jij benieuwd naar wat cryolipolyse precies is en wat het voor jou kan betekenen? Lees dan snel verder.

Wat is cryolipolyse?

Cryolipolyse is een revolutionaire techniek om plaatselijk vetcellen te bevriezen en hardnekkig vet, dat moeilijk weg te krijgen is met een dieet of oefeningen, te verwijderen. Het is een bewezen en volledig veilige behandeling met snel en strak resultaat.

De behandeling is razend populair omdat het nagenoeg pijnloos is en het gewenste resultaat snel en veilig behaald kan worden zonder een chirurgische ingreep. Verder vereist de behandeling geen herstelperiode en kun je voor eens en altijd afscheid nemen van de verwijderde vetcellen. Eenmaal verwijderd zal de vetcel nooit meer terugkeren.

Hoe werkt cryolipolyse?

Allereerst zal er een intakegesprek plaatsvinden waarin we zullen bekijken of cryolipolyse de juiste behandeling is voor jou. Als dat het geval is, zullen we een persoonlijk behandelplan opstellen aan de hand van jouw wensen en verwachtingen. Voel je vrij om tijdens het intakegesprek al jouw vragen te stellen.

Voordat de cryolipolyse behandeling begint, wordt de te behandelen gebied ingesmeerd met een speciale gel. Vervolgens wordt er een applicator met sterke zuigkracht aangebracht en wordt de huid koud gemaakt tot een temperatuur van -10 °C. De vetcellen zelf bereiken hierdoor een temperatuur tussen de 2 en 4 °C. De kou dringt door tot onder de huid en bevriest de vetcellen, waardoor deze gaan krimpen totdat ze kapot gaan.

Na de behandeling wordt de huid 5 minuten lang intensief gemasseerd en kan het tijdelijk een beetje rood zijn.

Vervolgens gaat ons lichaam te werk door op te merken dat de behandelde vetcellen afwijkend zijn en worden deze uit het lichaam vervoerd dankzij een natuurlijk schoonmaakproces. Dat wil zeggen dat je ze uitplast. 

Dit schoonmaakproces kan 2 tot 3 maanden aanhouden. Let er dus op dat je voldoende water (2 liter) blijft drinken na de behandeling. Dat mag 1,5 liter water en een halve liter kruidenthee zijn. Alcohol wordt ten strengste afgeraden en zal de behandeling negatief beïnvloeden.

5 weken na de laatste behandeling zal er een controle afspraak plaatsvinden waarin we de resultaten zullen bespreken. Met before & after foto’s zul je het verbluffende resultaat duidelijker opmerken.

Je vraagt je wellicht af of de behandeling wel veilig is als cellen aangetast worden. Dat is het zeker. Enkel de vetcellen zijn gevoelig voor de kou. Andere cellen en omringende weefsels zoals zenuwen, bloedvaten en pigment worden niet aangetast door de behandeling, dus de behandeling is volkomen veilig en verantwoord.

Wat kunnen we behandelen met cryolipolyse?

De volgende zones zijn erg goed te behandelen met cryolipolyse:

 • Bovenbuik
 • Onderbuik
 • Lovehandles
 • Billen
 • Bovenbenen
 • Bovenarmen
 • Onderkin

Met cryolipolyse worden oppervlakkige vetcellen behandeld. Dat zijn de vetcellen die net onder de huid en boven de spieren liggen. Deze vetlaag is bijzonder moeilijk weg te krijgen door te sporten en een gezond dieet te volgen. Onmogelijk is het zeker niet, maar het vergt veel tijd en energie. Cryolipolyse werkt echter effectief op deze vetcellen, wat het mogelijk maakt om snel en veilig plaatselijk vet te verwijderen.

Veelgestelde vragen over cryolipolyse

Hoelang duurt een behandeling?

Afhankelijk van de dikte van het vet duurt een cryolipolyse behandeling gemiddeld tussen de 45 en 60 minuten.

Is de behandeling pijnlijk?
De behandeling is nagenoeg pijnloos, maar we hebben natuurlijk niet allemaal dezelfde pijngrens. Gedurende de eerste tien minuten van de behandeling kun je het gevoel ervaren dat iemand je hard knijpt en dat is wellicht niet zo prettig. Wanneer het vet eenmaal bevroren is, verdwijnt dit gevoel. Sommigen ervaren verder tintelingen tijdens de behandeling, maar dit geldt niet voor iedereen.

Is de behandeling voor iedereen mogelijk?

Helaas kan met cryolipolyse niet bij iedereen het gewenste resultaat behaald worden. Mensen met veel overgewicht, obesitas of mensen die veel schommelen met het gewicht zullen niet veel baat hebben bij de behandeling.

Wordt mijn huid slap na de behandeling?

Zeker niet. Onze huid is elastisch en kan heel goed omgaan met de behandeling, dus je hoeft je geen zorgen te maken over dat je huid slap gaat hangen na een cryolipolyse behandeling.

Kunnen de vetcellen weer terugkeren na de behandeling?

Eenmaal verwijderde vetcellen komen nooit meer terug, dus dat is een zorg minder. Echter sluit dit niet uit dat andere vetcellen in je lichaam kunnen groeien en zich kunnen verdelen. Het is dus belangrijk dat je naast de behandeling ook op je voeding let en voldoende beweegt om het resultaat te behouden.

Heeft de behandeling bijwerkingen?

Het behandelde gebied kan wat rood en gezwollen zijn en na de intensieve massage, die door de behandelaar uitgevoerd wordt, kunnen er blauwe plekken zichtbaar zijn. Deze trekken vanzelf weer weg en zijn een natuurlijke reactie van het lichaam, dus geen reden voor paniek.

Wanneer zie ik resultaten?
Na de eerste behandeling kun je vaak al direct resultaat merken. Voor een eerlijk resultaat kun je echter het liefst de komende twee weken afwachten.

Voor het gewenste resultaat kan een herhaalbehandeling nodig zijn.

Hoe vaak moet ik de behandeling herhalen?
Dat is natuurlijk heel erg afhankelijk van jouw persoonlijke situatie en wensen, maar gemiddeld is het advies om 3 behandelingen te volgen. Tussen de behandelingen dienen 6 weken te zitten.

Kan ik behandeld worden als ik zwanger ben?

Er is nog te weinig wetenschappelijk onderzoek naar de bijwerkingen van cryolipolyse in verband met zwangerschap. Wij raden het je daarom af om behandeld te worden tijdens de zwangerschap of wanneer je borstvoeding geeft.

Enkele andere gevallen wanneer je niet in aanmerking voor de behandeling komt:

 • Als je koorts of een infectieziekte hebt
 • Als je gebruik maakt van huidverdunnende producten
 • Als je last hebt van epileptische aanvallen
 • Als je in de afgelopen 8 weken fillers hebt laten zetten
 • Als je een warmte allergie hebt
 • Als je onder invloed van drugs bent

Raadpleeg in geval van twijfel je arts of apotheker.

Cryolipolyse Its Plasma Lift

Afscheid nemen van hardnekkig vet zonder een operatie onder te gaan? Cryolipolyse is wellicht de perfecte behandeling voor jou. Its Plasma Lift is gespecialiseerd in deze behandeling en nog veel meer. Its Plasma Lift is de techniek van de toekomst.