Welke ontharingsmethodes zijn er?

Welke ontharingsmethodes zijn er?

Er zijn verschillende manieren om je lichaam te ontdoen van overtollig haar. Maar soms kan het lastig zijn om te bepalen welke methode het meest geschikt voor je is. De een heeft liever een snelle en eenvoudige manier van ontharen, de ander wilt dat de haren langer weg blijven. 

In deze blog hebben we de verschillende ontharingsmethodes voor je op een rijtje gezet. Zo weet jij wat de onderlinge verschillen zijn en kun je makkelijker een keuze maken. 

Scheren

Scheren is een van de meest gebruikte ontharingsmethode. Het is snel, eenvoudig en pijnloos. Daarnaast is het zeer goedkoop en je kunt het zelf doen met een scheermes of scheerapparaat. Bij het scheren worden de haren vlak boven de huid afgesneden. Het nadeel hiervan is dat de haren na korte tijd weer beginnen te groeien. Bovendien kan scheren leiden tot roodheid, jeuk of irritatie bij gevoelige plekken. Je kunt de kans hierop verkleinen door de richting van de haartjes te volgen. 

Waxen

Waxen wordt ook vaak toegepast als ontharingsmethode. De vloeibare warme wax wordt op de huid aangebracht. Na afkoeling wordt dit verwijderd, waarbij de haren met wortel en al eruit worden getrokken. Dit zorgt voor een zachte en gladde huid. Let op: de haren moet je wel vooraf laten groeien, anders zal de wax zich niet goed hechten. 

Waxen is geschikt voor elk lichaamsgebied, maar kan soms pijnlijk zijn. De ene persoon is gevoeliger dan de ander. Na het waxen blijven de haren ongeveer een tot twee weken weg. Verder is het belangrijk om de wax richting de haargroei aan te brengen en vervolgens tegen de haargroei te verwijderen. 

Ontharingscrème

Het gebruik van een ontharingscrème is minder populair dan scheren of waxen. De crème smeer je op je huid en na een paar minuten schraap je het eraf met behulp van een spatel. Daarna ben je een paar dagen haarvrij. Het gebruik van een ontharingscrème is overigens pijnloos en je krijgt hierdoor een zachtere huid. 

Epileren

Net als de drie vorige ontharingsmethodes, biedt epileren ook slechts een tijdelijke oplossing. Epileren is een vrij pijnlijke methode, omdat de haarwortels ook worden inbegrepen. Op deze manier blijven de haren lang weg. De haren moeten wel een bepaalde lengte hebben, anders krijg je er geen grip op. Om de pijn te beperken kun je het epileren onder warm water doen. 

Laseren

In tegenstelling tot de bovengenoemde ontharingsmethodes, zorgt laseren voor definitieve verwijdering van je haren. De haarzakjes worden namelijk vernietigd, waardoor de haren niet meer groeien. Laseren is een vrij nieuwe methode en is volledig pijnvrij. Het is wel een stuk duurder dan de overige ontharingsmethodes en wordt meestal gedaan door specialisten; heel veilig dus. 

Definitief ontharen met Its Plasma Lift

Heb jij ook genoeg van het scheren, waxen of alle andere tijdelijke ontharingsmethodes? Bij Its Plasma Lift ben je dan aan het juiste adres. Wij maken gebruik van de meest betrouwbare en krachtige tools om te zorgen voor definitieve ontharing. Onze laserbehandeling is pijnloos en geschikt voor alle haar- en huidtypen.

Heb je verder nog vragen, twijfels of opmerkingen? Neem dan gerust contact met ons op. 

Ongewenste haargroei? Its Plasma Lift is dé oplossing!